Nyt tag på 70’er parcelhuset

Huset skulle have nyt tag

Vi har i nogle år godt kunnet se, hvor det bar hen med vores gamle eternittag, der ligger på vores gulstensparcelhus fra 1976.

Taget var sådan set tæt, men meget slidt, og nogle steder smuldrede det en smule. Efterhånden som naboerne fik skiftet deres tag, stod vores mere og mere ud – som gadens grimme hus med det grimme, nærmest grå tag.

Flere fik icopal tagpap på deres, men vi gik mest efter nogle glaserede tegl eller lignende.

Icopat tagpap eller tegl?

Vi indhentede så langt om længe lidt forskellige tilbud, og det, må jeg sige, godt kan betale sig. Priserne bare inden for samme tagtype svinger meget fra håndværkerfirma til håndværkerfirma. Rigtig meget.

Og da vi så også skulle have tilbud på forskellige typer tag, så endte det faktisk med, at vi fandt ud af, at naboernes løsning med icopal tagpap måske ikke var så tosset endda.

For at kunne træffe den rigtige beslutning begyndte vi at sætte os ind i, hvad tagpap egentlig var?

Icopal tagpap

Tagpap kaldes også asfaltpap, og et tagpaptag har lange baner af det sorte materiale som tag.

Til forskel fra tegl, så er tagpap enormt smidigt og meget let. Det er også betydeligt tyndere og vejer derfor ikke så meget som almindeligt tag. Men kunne vi overhovedet bruge tagpap på vores tag?

Det første, vi undersøgte, var om vores lokalplan tillod tagpap, men det var ok – og det havde vi da også regnet med, når nu naboerne havde icopal tagpap på.

Icopal tagpap giver frihed

Håndværkerne garanterede også, at vores hus sagtens kunne klare tagpap, der jo som nævnt er lettere. Enden blev faktisk, at vi så også fik vandskuret huset, så det nu i dag fremstår med sort icopal tagpap og hvide vægge.

Hertil fik vi bygget et større glasparti ved indgangen, så vi kunne udvide det eksisterende badeværelse i den tidligere forhal, der nu kunne flyttes ud i glaspartiet. I forbindelse med stuen blev der ligeledes bygget et glasparti på, så huset nu overhovedet ikke ligner noget fra 70’erne.

Taget er supertæt og rigtig pænt i modsætning til, hvad mine svigerforældre havde forstillet sig. Selv de er nu også meget imponerede, og det kræver en del. Hos tagpap.dk finder du også mange gode tilbud på tagpap, hvis du vil gøre et godt køb.


Comments are closed.