Hav tilberedningen af din risotto på plads

Italienerne har altid været kendte for deres fantastiske madkultur. Pizza, Spaghetti Bolognese, Lasagne. Klassiske italienske madfavoritter i et lille land som Danmark. Men synes du til tider, at der med disse retter går lidt for meget hverdag i den? Og måske bliver de lidt for børnevenlige? Så har Italien heldigvis tilsmilet os med en ret som risotto. Her er der mulighed for nemt at lave en lækker ret i den mere raffinerede afdeling, uden det behøver at røve dig for en masse tid. Denne ret er både let at bikse sammen og kan laves på ingen tid.

 

Vigtigheden af risene

Når du giver dig i kast med at lave en risotto, er det vigtigt, at du har din basisviden om retten på plads. Det er en risret lavet på specielle ris – risottoris. Som så mange andre risretter, er det vigtigt, at risene hverken bliver over- eller underkogt. Men her vil der muligvis blive lagt ekstra mærke til en dårlig tilberedning, da risene er hovedingrediensen i retten. Du kan altså ikke bare ’skjule’ et dårligt opkog af risene, ved at komme et ordentligt lag karrykylling eller soyasauce ud over. Sørg for at risene er opkogt således, at de bliver lidt al dente. Der skal altså være lidt bid i, men uden det begynder at knase mellem tænderne på dine gæster.

Både for vegetarer og kødspisere
Det gode ved en risotto er, at du ud over ristottoris kan proppe nærmest hvad som helst i. Det vil altså sige, at du ofte kan komme af med de sidste grøntsags- eller kødrester, du måtte have liggende i køleskabet. Det vil blot forbedre retten med lidt forskelligt indhold. Det gode ved en ret som denne er, at den ligeledes fungerer lige så godt – hvis ikke bedre – som vegetarret.

 

En af de mest populære ingredienser er svampe. Eftersom du kan få mange forskellige varianter af lækre og friske svampe i lokale supermarkeder, er disse nok til at gøre retten toplækker. Dermed behøver du ikke at købe kød i dyre domme, for at få det optimale ud af din risotto. Dog er det altid et lækkert trick, at spæde til med ekstra grøntsager, hvad end du ligger inde med. Selv noget så basalt som et løg, gør store underværker i denne ret.

Du kan få inspiration og finde den perfekte risottoopskrift på: https://romanovich.dk/risotto

 

Gå ikke ned på vin og ost

Selvom retten kan udforme sig på mange måder, alt efter hvilke smage man er til, er der to ingredienser, som man aldrig går galt i byen med. Osten og vinen. Osten er vigtig, da den er med til at give den perfekte og bløde konsistens, som risottoen er kendt for. Ligeledes er vinen en vigtig ingrediens. Selvom der kan tilføres rødvin, er hvidvinen dog den mest populære. Du behøver ikke gå ud og investere i en dyr vin. Blot et lille skvæt af en eventuel gammel rest er med til at give risottoen den rette kant og skarphed.

 

 


Comments are closed.